Η βαρύτητα της παντόφλας

Η βαρύτητα της παντόφλας

Μια από τις πιο καθημερινές μας λέξεις, είναι το «καλημέρα».

Ορθά θα σκέφτεστε τι σχέση μπορεί να έχει μια παντόφλα με μια καλημέρα.

Εσείς, η απλή ματιά του αναγνώστη που ήρθε εδώ για να ψωνίσει, μπορεί να μην βλέπει ή να μη τον ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ήρθε εδώ για να ψωνίσει και όχι να ανοίξει φιλοσοφική συζήτηση, αλλά εγώ προσωπικά, ο γράφον, βρίσκω μια πολύ σημαντική συνάφεια.

Σε μια πολύ απλή ερώτηση, που πολλές φορές θέλουμε να τονίσουμε την βαρύτητα της καθημερινής ρουτίνας και όλοι έχουμε κληθεί να απαντήσουμε, είναι «ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί όταν ξυπνάς».

Οι πιθανές απαντήσεις ποικίλουν. ‘Πλένω τα δόντια μου’, ‘πάω στην τουλέτα’, ‘τσεκάρω το κινητό μου’, ‘πίνω νερό’. Όλοι όμως, παραλείπουν να αναφέρουν την πιο μηχανική ενέργεια, που δεν είναι άλλη, από το να φορέσουν τις παντόφλες τους.

Διαλειμμα για ιστορική αναδρομή.

Η προέλευση της λέξης παντόφλα, έχει πολύ βαθιές ρίζες στην ιστορία.
Συγκεκριμένα μας έρχεται από την Ιταλία –pantofola- .Υπάρχει και μια τάση εκεί έξω, αν υπάρχει και επιστήμη δηλαδή που ασχολείται με την προέλευση της παντόφλας, δε το ξέρω, η οποία υποστηρίζει ότι προέρχεται από το υποθετικό μεσαιωνικό «παντόφελλος» που σημαίνει «εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από φελλό». Μια άποψη η οποία συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές, όχι όμως τον Μπαμπινιώτη ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την wicktionary, δεν φαίνεται να την εστερνίζεται! Και τέλος πάντων, ποιος είναι ποιος εδώ μέσα, για να αμφισβητήσει τον Μπαμπινιώτη!

Αφού λοιπόν σας έκανα σοφότερους συνεχίζω για να σας αναλύσω την βαρύτητα μιας παντόφλας. Και δε μιλάμε φυσικά για το φυσικό βάρος της. Μια παντόφλα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ!.. Είναι μέγα λάθος, να πιάνετε μια παντόφλα και να βγάζετε το συμπέρασμα.. «α, όχι αυτή, είναι βαριά». Δεν είναι καρπούζι! Πιάστε ένα καρπούζι που έχετε δίπλα σας πρόχειρα, ναι, ναι.. Αυτό είναι βαρύ! ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑ! Δεν αναφέρομαι φυσικά σε ένα ξύλινο τσόκαρο, νούμερο 50, γιατί προφανώς δεν ψάχνετε παντόφλα. Ψάχνετε για κουπί και πρέπει να αναζητήστε την τύχη σας σε καταστήμα με είδη αλιείας.

Παρακαλώ δώστε βάση, θα σας δώσω διαμάντια τώρα και θα σας κάνω ακόμα πιο σοφούς, προσφορά του Slipperland.gr και του Παντοφλάκια.

Είναι φυσική. Κλασική φυσική και απλοί νόμοι του Νεύτωνα.

Η βάδιση, μοιάζει κάτι τόσο απλό, που δε χρειάζεται καν σκέψη. Βάζουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο και σπρώχνουμε προς τα πίσω. Ακόμα κι ένα νήπιο αν ήξερε να διαβάζει και μας διάβαζε τώρα, θα με αποθέωνε. Τι πιο απλό δηλαδή; Σύμφωνα όμως με τους νόμους τους Νεύτωνα, όση δύναμη βάζουμε εμείς για σπρώξουμε το έδαφος και να κάνουμε το βήμα εμπρός, την ίδια ακριβώς ποσότητα δύναμης, βάζει και το έδαφος. Μιλάμε για τσαμπουκαλίκια, όχι αστεία.

Κοινώς, για να μην μακρηγορώ, αν μπορείτε να περπατήσετε, μπορείτε και να σύρετε μια παντόφλα. Μην το κουράζετε.. Και κουράζετε κι εμένα δηλαδή. Έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω. Όπως να σας αναλύσω στο επόμενο άρθρο την ανατομία μιας…παντούφλας!

Μέχρι τότε, καλή υπομονή

Με παντοφλικούς χαιρετισμούς
Ο Παντοφλάκιας

Μοιράσου τη σελίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.